Редактор: e-mail: Кадър: БТВМоето мнение е, че изборите ще са март-април, както

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВМоето мнение е, че изборите ще са март-април, както
Коментари Харесай

Членът на ЦИК Димитър Димитров: Винаги съм бил против машинното гласуване

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Моето мнение е, че изборите ще са март-април, както си е планувано ", сподели членът на ЦИК Димитър Димитров в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Винаги съм бил срещу машинното гласоподаване, тъй като считам, че това е един непотребен разход на сила. Ако една партия желае да ръководи, все едно коя, тя би трябвало да има 11 000 доверени члена, които да изпрати във въпросните комисии, тъй като всички партии, които са парламентарно показани, могат да имат представител във всяка секционна комисия. Ако те не имат вяра на своите представители, представителите им са некомпетентни, по какъв начин тогава имат искания да ръководят цялата страна. Второ, машината създава насилствена реалност. Но единствено за тези, които са стигнали до нея и не са избрали различен вид на гласоподаване. Принудителната реалност значи, че хората, които по някаква причина не могат да се ориентират в последователността на дейностите, могат на инцидентен принцип да произведат автентичен глас, който другояче в хартията не биха произвели. Това е значимо основание. Освен това, това се отнася най-много до поколението, което е от слабата страна, губещата страна на цифровото разделяне, това са възрастните хора. Обръщам внимание, че в България по статистика над 70 години са към 1 милион български жители. Ако са в хартия, могат да подадат нереален глас по нехайство или неначетеност. Когато обаче застанат пред машината техният глас постоянно ще бъде автентичен. Има и доста хора, които не имат вяра, че машината ще отрази гласът им подобен, какъвто е ", добави още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР